Miljöpartiet tar gärna emot en avhoppad kristdemokrat. Foto: Scanpix. Montage: SR.

MP välkomnar avhoppad kristdemokrat

Miljöpartiet i Västerås välkomnar den avhoppade kristdemokratiske politikern Sven Svensson från Skultuna. Men Arne Nordberg som är ordförande i Kristdemokraternas nomineringskommitté, är mindre belåten.

Han hade hoppats att Sven Svensson skulle vara nöjd med att vara med i toppen, även om han inte kom allra högst upp.

– Alla kan ju inte stå etta. Om han nu har önskemål om att stå etta, och vi har ett valresultat där Maria Lindelöf  ligger skyhögt över alla andra, och Sven ligger på sjunde plats så är det ju svårt att peta Maria från förstaplatsen och plocka upp Sven. Och det var väl det som var önskemålet egentligen, säger Arne Nordberg.

Nomineringskommittén placerade Sven Svensson på fjärdeplats för att han skulle finnas med i den ledande gruppen. 

Men det var Sven Svensson alltså inte nöjd med, utan valde att hoppa av. 

Ni är ju inte större än att ni skulle kunna hålla sams och sköta sådana här nomineringsförfaranden utan att folk ska bli förbaskade och dra iväg? 

Jag inte märkt någon som helst schism. Däremot är det väl så att när han valt att stå längre ned på kommunlistan och sedan vill fortsätta jobba med nytt fokus, att det har gjort att han bytt till Miljöpartiet, säger Arne Nordberg från Kristdemokraternas nomineringskommitté i Västerås. 

Håkan Wåhlstedt från Miljöpartiet i Västerås välkomnar den nya medlemmen. 

– Det är ju jätteroligt. Miljöpartiet växer så det knakar och alla är välkomna. Han är välkommen att aktivera sig. Det finns mycket att göra för att rädda världen, säger Håkan Wåhlstedt. 

Håkan Wåhlstedt vill dock inte säga om Sven Svensson kommer att få någon hög position på Miljöpartiets lista.

– Det får han om medlemmarna tycker det. Det får framtiden utvisa, säger Håkan Wåhlstedt, Miljöpartiet i Västerås.

Gunnar Eriksson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".