Ohly nominerad med stor majoritet

Vänsterpartiets valberedning föreslog igår med stor majoritet Lars Ohly som ny partiordförande. Nio av elva ledamöter i valberedningen ställde sig bakom riksdagsledamoten och före detta partisekreteraren Lars Ohly inför kongressen i Stockholm i februari. En av de nio som röstade för Ohly var det vänsterpartistiska kommunalrådet Mats Ericsson från Västerås.
– Ja, han har ju en lång erfarenhet i partiet, och han har ett väldigt brett stöd i vänsterpartiet, i flera distrikt. Det var väl kanske litet svårt att se hur man skulle göra, men trots att han hade sagt nej tidigare så var det ändå väldigt många distrikt som nominerade honom som en markering att han eller en annan kandidat skulle vi vilja ha som ordförande. Betyder det här att vänsterpartiet kommer att utvecklas mer åt vänster? – Ja, det handlar ju inte bara om Lars Ohly utan det är väl hela partistyrelsens sammansättning som kommer att avgöra det, och det kanske är litet för tidigt att säga om det blir åt vänster eller höger, men jag vill nog påstå - som Lars Ohly även säger själv - att han är både vänster och höger, och det är vi nog till mans allihop i vänsterpartiet. Det är svårt att dra en sådan här endimensionell skala vänster-höger. Valberedningen nominerade också kommunalrådet i Fagersta Stig Henriksson som en av de nya man vill se i vänsterpartiets styrelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista