Arent Persson, rektor på Bergslagens folkhögskola

Folkhögskola flyttar

Nu är det klart att Bergslagens folkhögskola kommer att flytta från Skinnskatteberg till Norberg. Alla beslut som behövs är fattade, enligt rektorn Arent Persson och kommunalrådet Kenneth Östberg i Norberg.

– Jag tror att det kan bli jättebra. Nu är det ju ett faktum att vi ska flytta och då tror jag att man verkligen får se möjligheterna där, säger eleven Sandra Karlsson.

– Det hade varit skönare att vara kvar, säger Sebastian Kallström, som också är elev på skolan.

Bergslagens folkhögskola, som drivs av bland andra ABF och LO, flyttar till Norberg, till två lokaler, dels gamla tingshuset som ägs av kommunen, dels till lokaler hos en privat hyresvärd. En orsak är till flytten är att lokalerna i Skinnskatteberg, som ägs av landstinget, är för dyra.

Rektor Arent Persson säger att mycket jobb väntar med att avveckla verksamheten i Skinnskatteberg samtidigt som undervisningen pågår, sedan hoppas han att man under sommaren ska hinna flytta allt så att höstterminen kan starta i mitten av augusti. Men även om det blir mycket jobb med flytten är han glad att det nu står klart att det blir en flytt.

– Det är naturligtvis skönt att allting är klart. Nu är det naturligtvis mycket jobb kvar men det är bra att vi har fått alla besluten färdiga, det är jättebra tycker jag, säger Arent Persson.

Patrik Åström
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".