Nypremiär för tågbiljetter över disk

I Sala kommer man att kunna köpa SJ-biljetter till hela Sverige över disk från och med idag, när Jernvägens café i stationshuset blir ombud för SJ. Det är första gången på 12 år som Salaborna får den möjligheten.

 – Ja, det är ju kul. Jag har varit pendlare i mitt tidigare jobb, och det var ju väldigt svårt att få information om förseningar, vad de kommer att komplettera med om det inte kommer något tåg och så vidare. Det ska vi då nu som personal kunna ge svar på, säger Magnus Götelid, som arbetar i kafét.

Det var 12 år sedan man hade denna typ av service från SJ senast. Kaféet har genomgått vissa förändringar för att kunna vara ombud.

– Vi har byggt om vår kassa, vår front, sedan är det det här med data och optikfibrer och sådant där, men nu ska det vara inkopplat och klart, säger kaféägaren Lena Ljungström.

Hittills har man bara kunnat köpa TIM-biljetter till närliggande orter, köpa biljett i automat eller över internet. Det har varit problem för vissa som saknar internet eller kreditkort.

Magnus Götelid på Jernvägens café menar att det finns ett behovet av personlig service i Sala:

– Jag tror att behovet är stort av att kunna komma och få information "face to face" om hur man ska åka och vilka byten det är och så vidare.

Salas kommunalråd Carola Gunnarsson (C) kommer att hålla i invigningen tillsammans med Pia Nilsson (S) från regeringens trafikutskott och en SJ-representant.

Salabon Inger Sörman tycker att det här är en positiv förändring:

– Jag har ingen dator så jag tycker att det är bra!

Alla Salabor P4 Västmanland talar med är positiva.

– Jag tycker att det är jättebra i fall att man inte har tillgång till internet och sådant där, bra att ha det direkt, säger Emmy Wallberg.

– Jag tycker att det är bra, det blir lättare att köpa biljetter och sådär, säger Pontus Hjalmarsson.

Alexandra Edman
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista