Beslut i Sala ogiltiga på grund av slarv?

Socialdemokraterna i Sala fortsätter att kritisera kristdemokraten Ronald Nilsson. Nu påstår man att Nilsson, som är ordförande i det kommunala bolaget Salalokaler, slarvat med registreringen av bolagets styrelseledamöter.
Socialdemokraterna menar att Ronald Nilsson inte i tid sett till att fyra styrelseledamöter som lämnade bolaget i april också avregisterades hos Patent- och Registreringsverket. Först i mitten av december avregistrerades de styrelsemedlemmar som avgått. Och om de nya ledamöter som tillträdde i april inte inregistrerades förrän i december, så kan Salalokaler ha haft en styrelse som inte var beslutsmässig under så lång tid som sju månader förra året, menar socialdemokraten Tommy Johansson. - Är man beslutsmässig när rapporteringen inte fungerat som den ska? Jag har inget svar på det, men jag ställer frågan, säger Johansson, som är en av dem som avgick i april. Tommy Johansson kräver nu besked av Ronald Nilsson om hur registreringen gått till. Han ifrågasätter också om de beslut som fattats under de drygt sju månaderna mellan bolagsstämman och registeringen verkligen har formell gilltighet. Socialdemokraterna har tidigare framfört att de saknar förtroende för Ronald Nilsson. Registreringsslarvet har inte gjort saken bättre, enligt Tommy Johansson. - Vi vill ju att han ska avgå, och det har ju inte blivit så att vi fått något större förtroende för honom - tvärtom, säger Tommy Johansson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".