Salabo dömd för ännu ett mord

Den 28-årige salabo som tidigare dömts till åtta års fängelse för rånmordet på en kvinna i Solinge, dömdes idag även för ett mord i Norberg. Denna gång döms mannen till psykiatrisk vård
Det var 1997 som 28-åringen dödade en 38-årig granne genom att förgifta honom med sprit och mediciner. Motivet för mordet ska ha varit att 38-åringen ville ha sex med salabons sambo. Mordet på 38-åringen bedömdes först som självmord, det var inte förrän under förhör om solingemordet som mannen erkännde mordet på 38-åringen. Salabon har genomgått två rättspsykiatriska undersökningar, den första visade att han var frisk men den andra att han var sjuk. Därför fick socialstyrelsens rättsliga råd avgöra frågan och de har nu kommit fram till att han lider av en allvarlig psykisk störning och ska dömas till långvarig psykiatrisk vård. Den tidigare domen för medverkan i Solingemordet på åtta år undanröjs nu och istället räknas den ihop med dagens dom om rättpsykiatrisk vård. Domen är inte tidsbestämd och det innebär att salabon kan vårdas längre än åtta år, men också en kortare tid. Han ska också genomgå en särskild utskrivningsprovning innan han friges. Mannen kommer att vårdas på Säters sjukhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".