Leveransproblemen fortsätter

Problemen med leveranser av bland annat handskar, sprutor och annat vårdmaterial till landstinget fortsätter. Det började redan för två år sedan när det privata företaget Kronans droghandel tog över landstingets varulager. Men trots upperapade löften om förbättringar har inte mycket hänt.
Avdelningschef Ingmarie Lott på centraloperation vid centrallasarettet i Västerås säger att situationen är besvärlig och att personalen tidigare till och med har hotat stänga hela avdelingen på grund av allt strul med varorna. Landstingsråd och vice ordförande i varuförsörjningnämnden, Stig-Erik Westmark, säger att man ska nu tillsammans ta krafttag för att få ordning på varuleveranserna. Målet är att leveranserana ska fungera som de ska till försommaren. På Kronans droghandel är man förvånad att landstinget Västmanland fortarande upplever att problemen med varuleveranser är stora. Sådana signaler har inte vi fått, säger Per-Erik Sjögård verksamhetschef på Kronans droger.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista