Eskil Burenfjäll Pilträdsskolan
Västerås

Pilträdsskolan tar över efter Västerskolan

Majoriteten av eleverna och samtliga lärare lämnar som vi berättat Västerskolan i Västerås och flyttar över till friskolan Pilträdsskolan efter påsk. Det är en tillfällig lösning, enligt Eskil Burenfjäll på Pilträdsskolan.

Det har uppstått en schism mellan föräldrarna till barnen på Västerskolan och Västerskolans huvudman, Västanfors-Västervåla församling i Fagersta. Bakgrunden är att den tidigare rektorn sades upp för en månad sedan och det kunde inte föräldrarna inte acceptera.

Parterna har inte kunnat hitta en lösning och nu väljer många föräldrar att byta huvudman. Efter påsklovet kommer 65 av 77 elever att flytta till Pilträdskolan.

Allting har gått väldigt snabbt och det här är en tillfällig lösning. Jag konstaterar bara att det är ett akut läge och kan vi hjälpa till så att det blir bra för alla parter så är vi beredda att göra det, säger Eskil Burenfjäll, ordförande i den stiftelse som äger och driver Pilträdsskolan.

Lärarna på Västerskolan har sagt upp sig och har fått en visstidsanställning på Pilträdskolan till den sista juni. Vad som händer i höst är ännu inte klart.

Staffan Andersson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista