Ny ishall i Arboga skjuts upp

Planerna på en ny idrottshall i Arboga läggs på is.
Kommunens pengar räcker inte.

Flera idrottsföreningar i kommunen menar att det finns ett stort behov av en ny idrottshall, och 2001 påbörjade kommunen en utredning som skulle ligga till grund för en byggnation.
Men när nu utredningen är klar, är kommunens ekonomi för dålig för att bygget ska kunna bli av, enligt kommunalrådet P-O Nilsson.
- Vi vet ju att idrottsföreningarna har ett stort behov av en ny idrottshall i Arboga, så på det sättet känns det ju inte bra, men å andra sidan måste man ju prioritera. Just nu måste den övriga verksamheten gå före ett bygge av en idrottshall, säger P-O Nilsson.


I dagsläget finns bara en idrottshall i Arboga, Sturehallen.
Det här har betytt stora problem för flera sporter, enligt Sven Larsson, som är ordförande i Arboga tennisklubb.
- Basket och volleyboll har ju varit rätt framträdande i Arboga tidigare, men de har dött den så kallad sotdöden. En annan idrott som är på väg bort är badminton, så det är verkligen fattigt med möjligheterna att utöva inomhusidrott i den här kommunen, säger Sven Larsson.


2001 bildades en arbetsgrupp med representanter för kommunen och föreningslivet som skulle ta fram förslag på vad man skulle kunna bygga för typ av idrottshall och vad det skulle kosta, en arbetsgrupp där Sven Larsson fanns med för tennisklubbens räkning.
Kostnaden för en ny hall skulle bli omkring 40 miljoner för en hall där det får plats två handbollsplaner, och drygt 20 för en hall med en handbollsplan, men inget av förslagen går alltså igenom.
Utredningen läggs på is på obestämd tid.