Christina Waster Jansson (S)

Stopp för takdropp i Surahammar

Från och med måndag kan politikerna i Surahammar hålla sina möten i sessionssalen igen. I januari stängdes salen i kommunhuset på grund av en vattenskada. Smältvatten läckte in genom taket. Men nu ska taket vara lagat, i alla fall provisoriskt, säger Christina Waster

– Det går framåt, de inre arbetena är klara, i alla fall provisoriskt, så att vi kan vara där på marssammanträdet, säger Christina Waster Jansson, ordförande i kommunfullmäktige i Surahammar.

Har det blivit några bestående skador på sessionssalen?

– Jag tror inte det, jag tror att det är åtgärdat så pass att det inte blir något bestående. Men jag har förstått att koppartaket som finns nu är väldigt tunt och det är det som har gjort att det har blivit vattenskador, säger Christina Waster Jansson. 

För att slippa ytterligare problem i sessionssalen, som byggdes 1951, kommer en större renovering nu att göras där yttertaket och ventilationen byts ut.

Jobbet ska vara helt klart i augusti och kommer att kosta 400 000 kronor. Pengar fanns redan avsatta i budgeten så det kommer inte att drabba några andra kommunala verksamheter, enligt Christina Waster Jansson.

Och efter att sedan i januari tvingats ha sammanträden i Folkets hus längtar hon nu efter att få flytta tillbaka till sessionssalen.

– Jag tycker att det känns bra. Jag tycker om sessionssalen, det är ju lite historiens vingslag, en speciell lokal. Jag tycker om att vara där, säger hon.

Eva Kleppe
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista