Lena Larsson.
Orientering

Lena från Sala ny orienteringsbas

I helgen väntas 52-åriga Lena Larsson från Sala röstas fram som ny ordförande för Svenska Orienteringsförbundet. Under flera år har hon suttit med i styrelsen, men på årsmötet i Sollentuna så kommer hon ta över som förbundsbas för orienterarna.

– Väldigt ärofyllt, men det tog ett antal veckor innan jag kom fram till att tycker de att jag är bra för det här, då kör jag.

Lena Larsson kommer att hamna i en unik skara när hon röstas fram till ordförande i helgen. För av 70 specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet så blir Lena den blott tionde kvinnliga ordföranden.

– Den skulle kunna vara mycket mycket högre naturligtvis. Men egentligen så ser det ut som på lite högre poster överhuvudtaget i samhället. Så det är bra att vi blir fler, säger hon.

Hon har sedan tidigare suttit i det svenska orienteringsförbundets styrelse i åtta år. För två år sedan hoppade hon av det uppdraget på grund av tidsbrist, men nu är motivationen tillbaka.

När det gäller Lenas meriter i skogen så har hon ett silver från veteran-VM och trots ordförandeposten så hoppas hon att tiden ska räcka till för eget tävlande.

– Ja, det hoppas jag verkligen att det gör. Och jag tror att det är en styrka att vara ute bland de andra löparna, där får man verkligen reda på om saker och ting fungerar eller inte.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista