Västerås Kulturskola håller till i Växhuset.

Västerås Kulturskola tog priset

Västerås Kulturskola har vunnit priset som Årets Musik- och Kulturskola. Det blev klart igår kväll. Priset är 50 000 kronor - förutom äran.

– Det är jättestort. Vi var ju nominerade först som en av 21 skolor, och förra veckan fick vi veta att vi var en av tre som låg i toppen. Det är ju stort bara det egentligen, säger Jenny Larsson på Västerås Kulturskola.

Juryns motivering:

"Västerås Kulturskola - Kulturskolan som tar ett helhetsansvar.

Västerås Kulturskola är en närmast komplett kulturskola med ett tydligt uppdrag, ett starkt kommunalt stöd och en viktig del av Västerås kommuns kulturliv.

Skolan har också en stor samverkan med föreningar och kulturinstitutioner.

Kulturskolan har såväl tradition som förnyelse, såväl stor bredd som hög kvalitet och spets.

Man utmärker sig genom sitt målmedvetna arbete med elever med funktionshinder, med sin världsmusikorkester, med arbetet med estetiska lärprocesser i grundskolan, med närvaron inom äldreomsorgen och sina yrkesförberedande linjer."

Elisabeth Adolfsson
nyheterna.vstm@sr.se

Fakta om priset

Priset till årets Musik- och Kulturskola instiftades 1998 av Svenska musikrådet.

Svenska musikrådet är samrådsorgan för ett 60-tal rikstäckande organisationer och institutioner som representerar huvuddelen av det svenska musiklivet, musikanter, och sångare, både amatörer och professionella musikpedagoger, arrangörer, tonsättare, musikvetare m.fl.

Priset har tidigare år möjliggjorts genom bidrag från ISTI, Rikskonserter och Svensk Musik.

Årets pris delades ut av Rikskonserter i Malmö 17 mars 2010.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista