Föräldraprotester i Kolbäck mot indragen skolbuss för mellanstadieelever

Föräldrar till barnen på Vallmoskolan i Kolbäck protesterar nu mot rektorns besked att eleverna inte längre får åka hem med skolbussen klockan 13.50. Den är avsedd för barnen på Vallbyskolan som ligger ett par hundra meter ifrån Vallmoskolan.

”Jag anser ... att ett beslut av denna karaktär inte kan tas utan rektorn själv innan riskbedömning har gjorts av trafiksäkerhetspolis.” Det skriver Jorma Pellas, förälder till barn på Vallmoskolan, i en överklagan till kommunen. Han skriver också att när Vänstaskolan las ner på 1990-talet fick föräldrarna ett muntligt löfte att nedläggningen inte skulle påverka barnens rätt till säker skolväg.


Föräldern Tommy Eriksson instämmer i överklagandet. Han menar att informationen om mellanstadieleverna inte får åka med bussen inte alls nått fram.


-Våran grabb går i sexan nu, och det har inte varit några problem varken i fyran, femman eller sexan, förrämn nu, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".