HANDBOLL

Irsta HF i allsvenskt kval

Irsta HFs är i allsvenskt kvalspel. Det blev klart efter seger med 38-26 mot Tyresö i den sista omgången i herrarnas  division 1 norra i handboll och en tredje plats i serien. 

-Vi är ju nykomlingar den här säsongen i handbollsettan och hade ju egentligen som mål att hänga kvar det första året och på sikt nå allsvenskan. Kvalspel redan nu är naturligtvis jätteroligt och ett kvitto på att vi gjort något bra med det här unga laget, säger Irsta HFs tränare Andreas Jansson efter den övertygande  hemmasegern i den sista omgången mot Tyresö IF. 

-Jag tycker att vi var det bättre laget under i stort sett hela matchen även om segerrycket kom först i början av andra halvlek, säger Irsta HFs Jonas Daglund som gjorde åtta mål och blev hemmalagets  främsta målgörare i segermatchen mot Tyresö.

I den första kvalomgången i bäst av två matcher  möter Irsta HF H-65 Höör. Första matchen spelas i Västerås på onsdag kväll.

***

Irsta HF-Tyresö IF 38-26 (17-15)

Irsta HFs målgörare: Jonas Daglund 8, Jonathan Perneheim 6, Mikael Karlsson 5, David Isomäki 4, Alexander Westholm 4, Axel Morèn 4, Daniel Berg 4, Daniel Grönvalls 2, Anton Andreasson

Tyresö IF: Henrik Lundvall 11, Ronnie Chathrom 5, Mattias Lindahl 4, Mattias bejbom 3, Micke Erilane

Publik: 150 i Bombardier Arena C-hallen 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".