Framtiden för fritiden i Sala utreds

Nu ska fördelningen av föreningsbidragen i Sala kommun ses över. Även framtiden för Silvervallen, Tärnabadet och Silvköparens camping ska utredas.

Eftersom den kommunala ekonomin blir allt stramare har förvaltningen på kultur och fritid begärt att politikerna i nämnden måste dra upp klara riktlinjer för vilka verksamheter man skall satsa på dom kommande åren. Den kanske mest eldfängda frågan är vad som skall hända med Silvervallen. Anläggningen, som ligger vid Uppsalautfarten, kräver miljoninvesteringar samtidigt som Lärkan redan idag erbjuder utvecklingsmöjligheter som något av en näridrottsplats, som kan rymma mycket mer än vad som idag finns där. Även Salbergaområdet skulle kunna utnyttjas bättre för sport, och därmed skulle Silvervallens betydelse minskas ytterligare.


I nästa vecka kommer besked om intresseföreningen Tärnan kommer att driva Tärnabadet även i sommar trots att fjolårets verksamhet inte blev någon ekonomisk succe. Men som en del i dom funderingarna finns också i nämnden en tvekan om man verkligen kan satsa flera hundra tusen kronor i anläggningen. Krav har dessutom ställts att kommunen säljer Silvköparens camping för att bli av med de kostnaderna. Studieförbundens och bygdegårdarnas bidrag är andra ämnen som skall diskuteras. Frågan är bland andra om det är rimligt att betala kommunala bidrag för att folk skall samlas och knypla eller laga mat. Lite annorlunda politiska värderingar väntar alltså fritidspolitikerna i kultur och fritidsnämnden i Sala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".