Fotboll

VSK Fotbolls kassör hoppar av

Bara några veckor efter att VSK Fotbolls nya styrelse röstades fram så hoppar nu klubbens kassör Fredrik Jireteg av sitt uppdrag. En av anledningarna är VSK:s svåra ekonomiska läge med en skuld på 1,1 miljoner.

– Det är tråkigt att han slutar, men vi accepterar det och vi kan inte tvinga någon att jobba om han inte har tid, säger VSK Fotbolls ordförande Eva Svensson.

VSK Fotboll hade hoppats på en omstart med den nya styrelsen. Men redan nu har alltså klubbens ekonomiansvarige Fredrik Jireteg sagt upp sig.

Fredrik själv vill inte ställa upp på en bandad intervju men säger till P4 Västmanland att han är orolig för klubben och på sin egna blogg skriver han att en av anledningarna till avhoppet är att han inte vill riskera sin privata ekonomi och att det är en jätterisk att VSK Fotboll går i konkurs.

– Jag kommenterar inte några bloggar, det är Fredriks egna saker. Jag har fått ett brev av honom där han berättar om sina skäl och där nämner han inte något om det här.

– Vi ska träffas på onsdag och då får jag väl fråga honom vad han menar.

Men när du tog över som ordförande så måste du väl ha haft en inblick om hur klubben mår?

– Ja och det finns många skulder som är hårt knutna, men det fanns också en prognos som sa att det kan gå bra om vi jobbar väldigt hårt med våra sponsorer. Vi har påbörjat det nu, men det är klart att det inte finns några garantier.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".