Elever skickades hem från skolan

Trycket i vattenledningarna har varit väldigt lågt i Västerås idag. Enligt Mälarenergi beror det här på problem med styrningskommunikationen vid Djäkneberget. Det här har bland annat fått till följd att Wenströmska gymnasiet fick lov att skicka hem alla elever, berättar vaktmästare Bengt Eskilsson.

--Jag fick en tio samtal från olika personer om att vattetrycket var så dåligt på skolan. Då gick jag till min chef, rektor Irene Ekström, och diskuterade hur vi skulle göra, berättar han.

--Vi ville inte hamna i en situation där inte toaletterna fungerar. Det skulle aldig fungera på en skola med nästan 1500 elever, fortsätter Bengt Eskilsson.

Wenströmska fattade därför beslutet att skicka hem eleverna. Även skolköket fick problem när vattnet plötsligt knappt ville rinna.

--Det blev väl ett smärre kaos där, de kunde ju inte ta hand om disken. Så de fick köra med papperstallrikar ett tag, säger Bengt Eskilsson.

Nu har vattnet kommit tillbaka, men inte eleverna;

--Nej, dem få vi nog leta efter med ljus och lykta. Jag minns hur det var när jag gick i skolan och nåt sånt här hände. Det är klart man var glad över att få gå hem, skrattar Bengt Eskilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".