Bandy

Tillberga mot VSK på annandagen

Bara några dagar efter att SM-finalen avgjorts så är spelprogramet för nästa elitseriesäsong redan klart. Ifjol så fick föreningen Svensk elitbandy kritik då spelschemat blev kraftigt försenat. Men nu är VSK:s klubbchef Michael Campese desto nöjdare.

– Vi är en kraftigt ökande sport på många sätt och då krävs det också att vi är proffisionella i sådana här frågor, säger Michael Campese.

I höstas var tongångarna annorlunda från VSK:s klubbchef. Med bara två månader kvar till premiären damp det slutgiltiga programmet ner hos klubbarna. Men i år finns desto mer tid för dom att förbereda sig på.

– Det betyder mycket för hela föreningen att i planeringen inför nästa säsong.

Både VSK och Tillberga spelar sina premiärer på hemmaplan. Tillberga fick även en en vinstlott i den klassiska annandagsmatchen då de är hemmalag i derbyt mot VSK.

– Vi får se fram emot en publikfest på annandagen, men personligen så hade jag gärna sett att derbyt kunde spelats på andra dagar för att skapa mer publiktryck, men nu är det som det är och vi gillar det läget, säger Michael Campese.

Johan Bengts
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista