Hård fackkritik mot ABB

Civilingenjörsförbundet, CF, riktar hård kritik mot ABB i Sverige för företagets sätt att handskas med personalminskningarna vid ABB Corporate Research i Västerås. Ett 40-tal tjänster ska bort och nu hävdar facket att företaget i strid med överenskommelsen med facket har pekat ut vilka man vill bli av med.
Vi trodde att vi var överens med företaget om att all personal skulle erbjudas ett paket av åtgärder och att det var frivilligt att anta erbjudandet, men som vi förstår det har man pekat ut vilka man vill bli av med och fråntagit dem deras arbetsuppgifter, säger Bertil Nordqvist, Civilingenjörsförbundets ordförande på ABB. ABB:s presschef Per-Lennart Berg tillbakavisar påståendet om att företaget skulle ha gjort något utanför överenskommelsen med facket, och säger att en del har blivit av med arbetsuppgifter sedan deras projekt har flyttas och att ingen har pekats ut som icke önskvärd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista