Sexdömd healer tillbaka i Västerås

Den healer som dömdes till fem års fängelse för sexuella övergrepp 2006, är återigen tillbaka som healare i Västerås.

När P4 Västmanland pratar med ordföranden för den spiritualistiska föreningen Trollsländan, bekräftar hon att mannen utförde healing förra veckan, men hon vill inte kommentera någonting mer och hon vill inte medverka i ett radioinslag. 

Den då 63-årige mannen arbetade som healer i Västerås och Karlstad när han dömdes till fem års fängelse för flera sexuella övergrepp. Bland annat på en 14-årig flicka från Värmland. Övergreppen skedde mellan 2001 och 2005 och förutom fängelsestraffet fick mannen också betala närmare en halv miljon kronor i skadestånd till de drabbade.

Nu är mannen frisläppt och tillbaka som healer. Men hans ex-fru, som skrivit en bok om sin tid med mannen, skulle vilja se nåt liknande ett näringsförbud mot honom så att han inte kan fortsätta med sitt yrke.

– Det är ju samma sak om en polis eller någon inom barnomsorgen har förgripit sig på barn så blir de ju av med sin legitimation. Här får han ju komma tillbaka där han slutade i stort sett, säger ex-frun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista