Magnus Edström MP / Foto: Miljöpartiet

Magnus Edström toppar (MP) lista

Nu är det första namnet på Miljöpartiet kommulista i Västerås klar, och överst på listan hamnar Magnus Edström. Han arbetar till vardags på länsstyrelsen med vattenfrågor.

Förslaget kommer från Miljöpartiets valberedning, och de väljer också varannan damernas men andra namnet på listan är inte klart.

Frågan har gått till två kvinnor, men de har inte kunnat svara ännu om de vill ställa upp, däremot till årsmötet den 30 mars ska de ha bestämt sig.

Håkan Wåhlstedt, tidigare partisekreteraren hamnade på första plats i Miljöparteits provval i Västerås, men han fick inte alls vara med på listan. Valberedningen menar i att de har nu en lista som är bred och bra bra, och där alla kan samarbeta.

Menar ni att Wåhlstedt inte kan samarbeta?

– Det får du tolka som du vill, svarar Ylva Peltonen från valberedningen

Håkan Wåhlstedt säger till P4 Västmanland

- Jag vill inte har någon framträdande roll i valrörelsen, men jag hjälper gärna till bakom kulisserna, och han forsätter med att säga att han inte har några kommentarer till valberedningens förslag i övrigt.

Inte heller kommunalårdet Andreas Porswald är med på listan och det har och göra med att Porswald inte mår bra just nu, han kom ju för några veckor sen ut som spelmissbrukare och får just nu behandling för det, men det finns, trost det, ändå en möjlighet Porswald ändå hamnar på listan.

Den 30e mars har miljöpartiet i Västerås årsmöte och då beslutas hur den slutgiltiga listan ser ut, med eller utan Porswald och Wåhlstedt.

Terje Lund
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista