Kyrkoherde kritiserar landstingets sätt att sköta sjukvården

Nu höjs ännu en röst för att landstinget inte längre ska syssla med sjukvård. Det är kyrkoherde Leif Östborg i Västerfärnebo församling i Sala kommun, som kräver att landstinget skall överlåta sjukvården till de som kan klara den bättre.

Leif Östborg konstaterar att han tappat tron på landstingets sätt att sköta sjukvården och han är förvånad över att man inte inser det själv och hoppar av. Många bra ideer och förslag har gått om intet bara för att man är rädd om sin makt, säger han och pekar på Västanfors församlings erbjudanden att rädda verksamheten vid Bergslagssjukhuset.


-Hade det här varit ett privat företag hade man gått i konkurs sedan länge och ledningen hade sparkats, men i landstinget händer ingenting, säger Leif Östborg.


Tidigare har fagerstabon Ingrid Brockman tagit initiativ till en landsomfattande namninsamling för att landstingen ska skrotas. 200 000 personer skrev på listorna, 30 000 av dem var västmanlänningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".