Protester från boende på Nygårdsområdet i Köping lönade sig

Efter kraftiga protester mot planerna på en väg Genom området Nygård i Köping sa en majoriet i kommunstyrelsens arbetsutskott nej till planerna.

- För en gångs skull lyssnar de även på de som bor i området, utav de som har drivit frågan är det ingen som bor i området, vi som har protesterat bor i alla fall här, säger Gösta Lundgren, som tidigare genomfört en namninsamling mot vägen.


En majoritet i kommunstyrelsens arbetsutskott sa nej till planerna på dels att bygga en väg genom området Nygård, dels att förlänga en gata, Kristinelunsvägen, för biltrafik fram till Kihlmansgatan. Detta efter bland annat en namninsamling med omkring 100 namn och protester från personal på ett äldreboende och en förskola på Nygård och från hyresgästföreningen.


Enligt Kommunalrådet Elisabeth Salomonsson är protesterna en av orsakerna till att det blev nej till planerna, men också att kommunen just nu har ett kärvt ekonomiskt läge och inte har råd med byggnationen, däremot säger hon att frågan eventuellt kan komma tas upp på nytt i framtiden.


- Jag kan se både för- och nackdelar med att ordna trafiksituationen i området, för som det ser ut idag är det definitivt inte bra, säger Elisabeth Salomonsson, och fortsätter:


- Jag tror att det här skulle kunna ha varit ett bra sätt att ordna upp trafiksituationen, men samtidigt så finns det många synpunkter emot det och det är väl det vi behöver fundera mer på och väga för och emot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".