Stort stöd för stenkökets krögare

Sexhundra namnunderskrifter har samlats in för att stoppa uppsägningen av krögarna på Restaurang Stenköket i Strömsholm.

Bakgrunden är att Gripsholms Slottsförvaltning har sagt upp avtalet med Petter Lundberg och Mattias Granath, som idag driver Stenköket i Strömsholm.

Men att så många har skrivit till stöd för krögarna känns bra, säger en av krögarna Petter Lundberg.

- Det är jättetrevlig att allmänheten engagerar sig så starkt, menar Petter Lundberg.

Han tror dock inte att namninsamlingen kommer att leda till att de får fortsätta driva stenköket som hör till Strömsholms slott, som i sin tur förvaltas av Gripsholms slottsförvaltning, som i sin tur formellt yttterst lyder under kungen.

Men det är inte snyggt av slottsförvaltningen att bara säga upp avtalet, menar de båda krögarna. Eftersom de har lagt ner en massa jobb på att etablera verksamheten så är det på sin plats med en ekonomisk ersättning också. De har nu anmält ärendet till hyresnämnden, som kommer att ta upp det senare i vår.

- Vi anser att vi jämställer uppsägningen med att de köper vårt företag och då får vi se om hyresnämnden också går på den linjen, säger Petter Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista