Kommunalt stöd behövs till kommunalt bolag i Kungsör

Kungsörs kommunala Fastighetsbolag, KFAB, har stora ekonomiska problem, och nu diskuteras hur kommunen ska kunna stödja bolaget ekonomiskt. Bland annat diskuteras om kommunen ska efterskänka ett lån till bolaget på omkring 25 miljoner kronor.

Kommunla Kungsörs fastighetsbolag KFAB, har skulder på omkring 400 miljoner, och det är svårt att få verksamheten att gå runt och kunna betala av på lånen. KFAB:s kärva ekonomi gör nu att kommunen, som äger bolaget, måste gå in och hjälpa till ekonomiskt. Något som diskuteras är om kommunen ska efterskänka ett lån till bolaget på omkring 25 miljoner kronor, KFAB är skyldig kommunen 25 miljoner sedan bolaget tog över äldreboendet Tallåsgårdens lokaler från kommunen.

Kommunalrådet Göran Svedberg säger att om kommunen inte går in med stöd nu, så kommer KFAB behöva stöd med betydligt större summor om några år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".