Två år till ny idrottshall i Norberg

En helt ny idrotts- och evenemangshall i kvarteret Kronan i centrala Norberg kan bli verklighet i början på 2012. Kommunfullmäktige i Norberg väntas besluta om bygget på sitt sammanträde 3 maj.

Kenneth Östberg, socialdemokratiskt kommunalråd, tycker att det är skönt att man efter många diskussioner äntligen närmar sig ett beslut i frågan:

– Jag tycker det är bra att vi har kommit så här långt. Jag tycker att det är skönt att nu när frågan har dragit ut på tiden äntligen är framme och jag hoppas naturligtvis att vi får ett positivt beslut i frågan och gärna så brett som möjligt också när det är en sådan här stor fråga, säger Kenneth Östberg, socialdemokratiskt kommunalråd i Norberg.

Det var för över två år sedan Norbergs kommun började utreda möjligheterna att bygga en egen idrottshall. Som det är idag så är både idrottsföreningar och andra hänvisade till den privatägda Klackbergshallen.

Men alla har inte varit tveklöst positiva till ett bygga. Den borgerliga alliansen och Vänsterpartiet har tyckt att det i nuläget är en för dyr och riskabel satsning som kan slå mot andra kommunala verksamheter. Socialdemokraterna och Miljöpartiet har däremot varit för bygget.

Och ett bygge ska det bli har kommunstyrelsen redan beslutat. En helt ny idrottshall ska byggas i Kvarteret Kronan i centrala Norberg.

– Det utredningsgruppen har landat i är en nybyggnation på området Kronan och det är det som är huvudalternativet, så att säga, säger Kenneth Östberg.

Och det är det som ni socialdemokrater också har förespråkat hela tiden?

– Ja, det är det, svarar Kenneth Östberg.

Kostnaden för idrottshallen uppskattas till drygt 30 miljoner, men har Norberg kommun råd med det?

-- Frågan är om vi har råd att inte göra det här. Det var ju länge sedan vi gjorde någon stor satsning i Norberg, och jag tror att det är helt rätt läge om vi ska göra det här och det kommer ju inte att bli billigare i framtiden och förr eller senare kommer vi att behöva bygga oss en ny hall. Jag tror inte att läget kan vara bättre än nu, säger Kenneth Östberg, socialdemokratiskt kommunalråd i Norberg.

Jouko Kaijanen
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista