Långa väntetider då inställda tåg inte ersätts

Sedan SJ infört resegaranti, som ska kompensera resenärer som drabbats av försenade eller inställda tåg, har man i det närmaste slutat upp med att sätta in ersättningsbussar. Istället hänvisas passagerarna till nästa tågavgång

Bergslagspendeln, som varje morgon skjutsar folk mellan boendeorten och arbetsplatsen, har den senaste tiden haft problem. I brist på personal har SJ tvingats ställa in en rad turer men då utan att sätta in ersättningsbussar. Det har fått till följd att många får vänta en timme på nästa tåg och därmed kommer för sent till jobbet.

Raija Sobjeski är en av dem som pendlar, mellan hemmet i Surahammar och arbetet i Fagersta. Hon berättar att förra året kom det nästan undantagslöst en buss när tåget av någon anledning var inställt. Men bara den senaste veckan har hon kommit för sent till jobbet vid två tillfällen för att tågen uteblivit.

- Man blir arg och besviken, säger hon och berättar att hon funderar på att byta jobb om problemen fortsätter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista