Aktieägarstämma på ABB

I dag hade industrikoncernen ABB sin årliga aktieägarträff i Västerås. Man kan se tillbaka på ett år som var bra för ABB, trots att antalet anställda i Sverige och Västmanland minskade något.

– Det är intressant att höra om deras planer och funderingar, sa Margareta Persson, en av aktieägarna som var på plats.

På träffen i Västerås samlades cirka 550 av ABB:s totalt 184 000 aktieägare.

Sverigechefen för ABB, Sten Jakobsson, hoppas på en bra framtid för företaget. Sista tiden har man tvingats minska antalet anställda, men han tror att det kommer att vända snart:

– Det här är oerhört svårt att bedöma. Vi hoppas att vi ska se en volymökning och då behöver vi medarbetare för att klara av de här volymerna. Om det innebär att vi kan omallokera från andra enheter inom svenska ABB eller om det innebär att vi anställer tillfälligt eller permanent, det är svårt att ha en förutsättning på det.

Han tillägger:

– Men jag tror inte att vi kommer att minska mera utan snarare tror jag vi är på väg åt rätt håll, säger Sten Jakobsson.

Även koncernchefen, amerikanen Joe Hogan,  var på plats. Han är ansvarig för hela ABB med cirka 117 000 medarbetare. Hans syn på Sveriges roll i framtidens ABB är ljus. Det gäller att investera i ny teknologi och satsa på nya lösningar, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista