Pingströrelsen vill ta över äldreboenden i Arboga

Pingströrelsen vill ta över och driva två äldreboenden i Arboga. Just nu håller man på att sätta ihop ett anbud, som ska vara inlämnat innan veckan är slut.

Arboga kommun har beslutat försöka lägga ut äldreboendena Götgården och Trädgården, med sammanlagt 70 platser, på entreprenad.

En av anbudsgivarna kommer att vara det av Pingströrelsen ägda företaget Mösseberg, som redan driver äldreboenden i Falköping och Linköping.

Företaget säger sig bedriva en ”idéburen” äldreomsorg; vård på kristen grund.

- Pingströrelsens anbud kommer att behandlas som alla andra, men det får inte finnas någon avsikt att sprida religiösa budskap, säger Kjell Söderström, ordförande i Arbogas socialnämnd, till P4 Västmanland.

Enligt Arbogas pingstpastor Peter Wäfors har företaget Mösseberg inga sådana avsikter.

- Det handlar om viljan att ge god vård, det finns till exempel inga krav på att personalen ska dela de kristna värderingarna, säger Peter Wäfors.

Arbogas församlingar kommer att fortsätta som tidigare med att åka ut till äldreboendena, men det har inte med företaget  Mösseberg att göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".