City Airline lägger ner i Västerås

City Airline lägger ner sina flygningar från Västerås. Exakt när de slutar flyga från Västerås är ännu inte klart.

– Det känns givetvis jättetråkigt med tanke på att vi har investerat en hel del i linjen, säger Jimmie Bergqvist, VD för City Airline.

City Airlines beslut att lägger ner sin flygtrafik på Västerås flygplats kommer bara några dagar efter starten, det rör sig om flera dagliga turer till Göteborg, därifrån skulle resenärer kunna fortsätta med City Airline till flera destinationer i Europa. Bolaget lägger också ner direktflyget mellan Västerås och Umeå.

Jimmie Bergqvist säger att flygtrafiken från Västerås inte kan vara kvar i å med att andra planerade flyglinjer inte blir av.

– I å med att vi har tagit besltuet nu att lägga hela satsningen på inrikesnätet på is under överskådlig framtid så kommer det att påverka Västerås - Göteborg, då Västerås - Göteborg kräver de här andra destinationerna för att bli lönsam, vi ser inte att Västerås - Göteborg som en isolerad linje kommer att bli lönsam, säger Jimie Bergqvist.

Patrik Åström
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista