Nytt projekt för att hitta jobb

Praktikplatser, utbildningar och stöd i jobbletandet. Den hjälpen får arbetslösa i Västra Mälardalen, via ett projekt som IF Metall tagit initiativ till.

– Det handlar bland annat om att försöka skaka fram praktikplatser, säger projektledaren från IF Metall Västra Mälardalen, Johan Baringson.

Men det kan också handla om att få någon att se möjligheten att byta bransch helt och hållet.

Förutom IF Metall är också Länsstyrelsen med och finansierar projektet som ska pågå ett år.

Man hoppas få med mellan 500 och 1000 arbetslösa personer i projektet, vars mål är att den som deltar ska få stöd, inspiration och information till nytt arbete eller kanske studier.

Upptagningsområdet är kommunerna Hallstahammar, Köping, Arboga och Kungsör. Ett område som har drabbats hårdare än många andra av varsel och uppsägningar inom framför allt industrin.

– Det har inte varit några lätta år. Vi har en del medlemmar som har gått hemma väldigt länge. Man tappar den här sociala kontakten och den hoppas jag att vi också kan bidra med, säger Johan Baringson.

Kennet Lindquist
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista