Ingen oro kring nedlagda flyglinjer

Igår beslutade kommunstyrelsen att fortsätta ge pengar till flygplatsen. Igår kom också besked om att City Airline lägger ner sina flygningar från Västerås. Något som inte oroar flygplatsbolagets styrelseordförande Per Vannesjö (M) nämnvärt.

– Det får inga jättestora konsekvenser nu i år eftersom vi hade räknat med både intäkter och utgifter när City Airline skulle starta upp, säger Per Vannesjö.

Han medger att nedläggningen har en viss negativ effekt, men säger att man inte kan överblicka de exakta konsekvenserna av det ännu. Han är däremot säker på att det inte kommer att ses som avgörande vid årets slut.

– Vi kommer givetvis att utvärdera det här men det känns fullt hanterbart, säger Per Vannesjö.

Kommunstyrelsen beslutade att det årliga driftsstödet till flygplatsen ska ligga på 15 miljoner kronor per år och att flygplatsen också ska få ett engångsbelopp på 35 miljoner. Med all sannolikhet klubbar fullmäktige igenom förslaget nästa vecka.

Nedläggningen av City Airline försvårar situationen för flygplatsen men man har inte gett upp, säger Per Vannesjö.

– Det finns ju annan trafik också och den kommer vi att jobba för.

Ida Nilsson
ida.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista