Sala Lokaler AB vill ha extrabidrag

Det kommunala bolaget Sala Lokaler AB, som förvaltar Sala Silvergruva, behöver en dryg miljon i extrabidrag för att få  budgeten i balans. Totalt är behovet i år 3,7 miljoner kronor, men mycket tyder på att den politiska ledningen inte är beredd att anslå mer pengar.

Sala Lokaler har under åren haft ansvaret för samtliga kommunala fastigheter, men från årsskiftet har kommunens samhällsbyggnadsförvaltning tagit över allt utom Silvergruvan och alla dess fastigheter.

Byggnaderna vid Sala Silvergruva är kostnadskrävande. Därför konstaterade den nuvarande ledningen för Sala Lokaler redan i fjol vår att det var viktigt att en utredning om ekonomin för fastighetsskötseln vid gruvan kom till stånd.

Men fortfarande har något resultat av en sådan inte kunnat presenterats. Därför riskerar bolagsledningen att få nej på sin begäran om den extra miljonen när frågan får en första politisk prövning i kommunstyrelsens arbetsutskott. Först vill man ha utredningens resultat på bordet.

I samband med att Sala Lokalers budget diskuteras kommer socialdemokraterna ännu en gång att kräva byte på ordförandestolen i bolaget. Den nuvarande ordföranden Ronald Nilsson har inte socialdemokraternas förtroende varför de inte deltar i styrelsearbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".