Fastighetschefens agerande prövas av domstol

Miljö- och byggnämnden i Arboga har beslutat sig för att gå vidare i ärendet om att kommunens fastighetschef inte lämnat in någon radonmätning på det hus han själv äger.  Nu hamnar frågan i Miljödomstolen.

Miljö-  och byggnämnden i Arboga ber domstolen att udöma böter till fastighetschefen i kommunen. Anledningen är att fastighetschefen inte har lämnat in en radonmätning för sin egen fastighet, där bland annat en förskola har sin verksamhet.

Efter protokolljustering den här veckan väntas ärendet hamna i Miljödomstolen som då ska besluta om fastighetschefen ska betala böterna på 10 000 kronor eller inte.

Det var förra året som miljö- och byggförvaltningen i Arboga ville ta reda på hur det stod till med radonet i fastighetschefens fastighet. Senast i maj förra året skulle uppgifterna ha lämnats in. Hittills har ingen uppgift inkommit trots flera påminnelser.

Camilla Olsson
nyheterna.vstm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista