"Ett erbjudande som är rena Moment 22!"

Ett 20-tal sjuksköterskor från Bergslagssjukhuset i Fagersta ska börja arbeta på Centrallasarettet i Västerås om några veckor. Men ingen av dem tror att det är möjligt...

Om några veckor är det meningen att ett 20-tal sjuksköterskor från Bergslagssjukhuset i Fagersta ska börja arbeta på Centrallasarettet i Västerås.

Men vid ett stormöte med facket, Vårdförbundet, idag framkom att ingen av dem tror att det är möjligt, eftersom landstinget inte vill anpassa deras arbetstider till de allmänna kommunikationerna.

- Våra medlemmar har fått ett erbjudande som är rena ”Moment 22!” säger Liss Marie Lundblom, Vårdförbundets länsombudsman, till P4 Västmanland.

Hon är starkt kritisk till landstingets agerande, och menar att sjuksköterskorna ofrivilligt hamnat i en omöjlig situation:

Om de säger upp sig eftersom det inte går att få ihop arbetstider, resor och dagistider blir de arbetslösa, och är då skyldiga att söka lämpliga arbeten - då måste de söka de arbeten på Centrallasarettet i Västerås de inte kunnat ta...

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".