Kvinna ringde polisen förgäves

En 35-årig tvåbarnsmor i ett samhälle i Fagersta kommun har flera gånger under vintern hotats till livet av sin före detta sambo och ett par vänner till honom. Vid tre tillfällen har hon polisanmält mordhoten och tiotalet gånger har hon ringt polisen och begärt hjälp och skydd, men polisen har aldrig kommit till hennes undsättning.
Idag bor både kvinnan och hennes före detta sambo i samma lilla samhälle. Kvinnan har sökt lägenhet i en grannkommun men fått nej sedan det kommunala bostadsbolaget talat med socialförvaltningen i Fagersta. Hur mycket socialförvaltningen röjt om kvinnans situation är oklart men informationen personalen därifrån har gett det kommunala bostadsbolaget har räckt för att en lägenhet skulle gå kvinnan förbi. Därmed kan socialförvaltningen ha gjort sig skyldig till brott mot sekretesslagen. Socialchefen i Fagersta, Kristina Kaloinen, säger att hon inte kan kommentera det enskilda fallet men att hon ska utreda händelserna. Vi inhämtar nu en kommentar från polisen till våra lokala nyheter kl halv fem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista