Arboga skaffar företagsmäklare?

Arboga kommun kan komma att anlita en företagsmäklare för att få nya företag till kommunen. Förslaget har tidigare förts fram av moderaterna, och nu ser även den politiska majoriteten i Arboga ut att nappa på förslaget.
Tidigare har majoriteten i Arboga, socialdemokraterna och centern, sagt nej till idén om en företagsmäklare, men nu ser det alltså ut som om det kan bli av. Det socialdemokratiska kommunalrådet P-O Nilsson är positivt inställd och frågan kommer att diskuteras när kommunpolitikerna snart ska anta en handlingsplan för Arboga, något som moderaternas gruppledare i kommunen Dag Larsson ser positivt på. Det finns redan en näringslivsavdelning på kommunen, men enligt Dag Larsson skulle en företagsmäklare vara mer aktiv med att skaffa nya företag till företagare på orten, genom att förmedla företag som är till salu till företagare i Arboga som vill driva dem vidare. Vad kostnaden för kommunen skulle bli är oklart, men enligt Dag Larsson handlar det inte om några stora summor utan det mesta skulle betalas av de företagare som startar nytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".