Riksdagsledamoten Lindström nöjd med Hägglund som Kd:s partiledare.

Göran Hägglund efterträder Alf Svensson som partiledare. Det föreslår nu kristdemokraternas valberedning. Och detta trots att Maria Larsson har fått det starkaste stödet av kd-distrikten.

Ett av distrikten som förordat Maria Larsson är västmanlandsdistriktet, det säger riksdagsledamoten Torsten Lindström från Hallsthammar.

- Partidistriktet i Västmanland har förespråkat Maria Larsson, men alla tre kandidater har fått stöd från olika lokalavdelingar. Och det visar att alla tre är mycket lämpade för att leda partiet, och jag är övertygad att Göran Hägglund kommer att göra ett utmärkt jobb, säger Torsten Lindström.

Från kvinnoförbundet har kritiska röster hörts över att valberedningen inte föreslår en kvinnlig partiledare.

”Det har känts som att både kvinnor och män i partiet tycker att det är dags för en kvinna som Alfs efterträdare”, skriver hon i en kommentar.

Men Torsten Lindström håller inte med:

- Det handlar om att hitta den kandidat som är den mest lämpliga oavsett kön. Och Maria Larsson forstsätter som vice ordförande, hon kommer att tillsammans med Göran Hägglund utgöra ett mycket bra ledarteam, säger Torsten Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista