Nya bussarna inget alternativ för alla

Det verkar inte som om beskedet om de nya bussturerna till och från Centrallasarettet i Västerås tas emot riktigt så positivt som landstinget väntat sig...

Landstinget verkar ha tagit till sig av kritiken från sjukhuspersonalen i Sala och Fagersta, som på grund av neddragningar på sjukhusen tvingas börja jobba på Centrallasarettet i Västerås.

Idag kom nämligen besked om att landstinget kommit överens med Västmanlands lokaltrafik om att kompletterande snabb busstrafik ska sättas in mellan sjukhusen.

Det rör sig om avgångar som är anpassade till tjänstgöring under morgnar och kvällar.

Men det verkar inte som om beskedet om de nya bussturerna tas emot riktigt så positivt som landstinget väntat sig.

- Självklart är det bra att de äntligen engagerar sig för att lösa våra problem med att pendla till Västerås, säger Kerstin Persson, sjuksköterska i Fagersta.

Ändå menar hon exempelvis att den tidiga avgången klockan 05.40 är för tidig för dem som ska lämna barn på dagis, eftersom dagis inte öppnar förrän efter klockan sex på morgonen.

- För de föräldrarna så är det här alternativet ingenting!

- Vi är i ett skede där ingen av oss mår bra psykiskt, och allting är så turbulent runt omkring oss, så jag tror inte att de kan kräva att vi ska bestämma oss på en gång om det här är ett godtagbart erbjudande eller inte, säger Kerstin Persson till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".