Fortsatt kritik överraskar landstinget

Kritiken från Fagersta tystnar inte, trots extrabussar som ska underlätta personalens pendlande från Bergslagssjukhuset till nya jobb i Västerås. Det överraskar landstingets projektledare Magnus Henning.

Extrabussar på morgnar och sena kvällar för att göra det lättare för sjukvårds-personalen i Fagersta och Sala att pendla till nya jobb på Centrallasarettet i Västerås - det erbjudandet kom landstinget med igår.

Men det har inte fått kritiken från personalen att tystna - många i Fagersta befarar fortfarande att situationen kommer att bli omöjlig.

Men Magnus Henning, som arbetar med personalfrågor i samband med omstruktureringen av sjukvården i länet, är överraskad över att kritiken mot landstinget kvarstår:

- Ja, jag är mycket överraskad över det. Vi har med alla möjliga medel försökt tillmötesgå önskmålen, och mildra den här olägenheten det innebär att pendla, så långt som vi över huvud taget kan.

- Och ändå så har man kvar den här inställningen att det är omöjligt att arbeta i Västerås!

Bussarna innebär transporter från Bergslagssjukhuset i Fagersta till Centrallasarettet i Västerås, från dörr till dörr, Dessutom utgår en speciell pendlarersättning under 2004 för dem som beslutar sig för att arbeta i Västerås.

På frågan om möjligheten till personligt anpassade arbetsscheman säger Magnus Henning att samtliga klinikchefer på Centrallasarettet är beredda att göra allt vad de kan för att lösa det problemet.

Han säger också att det i Fagersta pågår en utredning inom kommunen om möjligheten att öppa något dagis tidigare än idag; d v s en öppning vid halv sex eller liknande.

Om det sedan är rimligt att plocka upp sina småbarn ännu tidigare för att hinna lämna på dagis innan bussen går, är han osäker på, men hänvisar till att många människor i Sverige befinner sig i den situationen, efter att ha tvingats byta arbetsplats och ort.

Magnus Henning tror att den uppkomna situationen handlar om en kanalisering av de besvikelser över svikna löften som personalen på Bergslagsjukhuset upplevt under åren.

- Man känner en besvikelse över att behöva åka hit och jobba, för man känner sig sviken av gamla beslut, säger Magnus Henning till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".