Belyst bult förslag för torget i Hallstahammar

Det blir inte någon ny utsmyckning på betongbulten som står på torget i Hallstahammar. Åtminstone om arbetsgruppen som är tillsatt för att utreda utsmyckningen i centrum får som den vill.

”Bulten är ett konstverk i sig”, konstaterar arbetsgruppen i sitt förslag, och föreslår att den ska målas och belysas med lampor.

- Vi har sett att vi hellre vill lägga pengar på andra delar av torget, till exempel området utanför Willys. Det säger Birgitta Edvardsson, sammankallande i arbetsgruppen som tagit fram förslaget.

Det var i maj i fjol som den ruttnande trästatyn Kalle Vestman föll ihop när den skulle flyttas för renovering. Och sedan dess har en arbetsgrupp jobbat med att ta fram förslag på hur torget ska utsmyckas. Det har funnits olika förslag på att sätta skulpturer av glas eller metall på bulten, men det är inget som arbetsgruppen har fastnat för.

- För tillfället har vi skrotat de förslagen, vi tycket att det inte ska vara något uppe på bulten, säger Birgitta Edvardsson.

Det här förslaget visas på biblioteket i Hallstahammar från och med 20 februari och fram till och med 17 mars kan vem som helst lämna sina synpunkter till kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".