Väntetider till sjukvårdsupplysningen ska följas upp

Landstingets sjukvårdsutskott kommer att nogsamt följa sjukvårdsupplysningens förmåga att klara sitt uppdrag. Det försäkrade utskottets socialdemokratiske ordförande Håkan Collin vid en sjukvårdsdebatt i Sala igår kväll.

Många i publiken krävde en bättring av den verksamheten eftersom otryggheten och oron växer när väntetiderna stundtals blir timslånga. Collin förklarade att han skulle följa utvecklingen och kräva att det privata upplysningsföretag som stöttat landstingets när antalet sjuka som ringer blir för många, att det företaget måste tekniskt lösa verksamheten så att svarsfrekvensen blir snabbare.

-Det här är en alldelses för viktig fråga just nu, säger Håkan Collin, nu måste folk kunna känna en trygghet trotts att vi går från traditionell sjukvård til närsjukvård, och då får sådana här saker inte inträffa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".