Regeringspengar till Kungsörs arbete med att förhindra alkoholanvändning bland unga

Kungsör går nu vidare med sitt arbete med att förebygga alkoholkonsumtion bland barn och unga, på måndag börjar en alkohol- och drogsamordnare sitt jobb på Kungsörs kommun.

Regeringen antog 2001 ett nationellt handlingsprogram för att förebygga alkoholskador, och i samband med detta bestämdes att man skulle ge pengar till kommunerna för att dom skulle kunna bygga upp ett långsiktigt arbete kring dessa frågor. Kungsör är en av de kommuner i länet som har fått del av pengarna.

För 2004 får Västmanland drygt 2 miljoner kronor av staten till arbetet med att förebygga alkoholmissbruk, av dem får Kungsör drygt 200 000 för att anställa en alkohol- och drogsamordnare på halvtid. Kungsörs kommun har tidigare fått pengar för att ta fram ett alkohol- och drogpolitiskt program, hur man ska arbeta inom kommunens olika delar för att förebygga drickande bland barn och unga.

Uppgiften för den nya alkoholsamordnaren blir att få det här programmet att fungera i praktiken, i ett år framöver kommer den här tjänsten att finnas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista