SIF kräver att ABB ska nyanställa

SIF-facket på ABB i Västerås kräver nyanställningar, trots att koncernen redovisar en förlust på flera miljarder förra året.

ABB:s bokslut, som presenterades igår - och som visade en förlust på 5,5 miljarder kronor förra året - tolkas trots allt som ett positivt besked.

Även av fackförbundet SIF, som nu kräver att ABB börjar nyanställa.

- Vi har levt med en stor oro de senaste åren, och organisationen är i dag närmast anorektisk, säger Thord Wedin, SIF-ordförande på ABB i Västerås.

Bokslutet visar att verksamheterna i Sverige och i Västerås går bra; den tolkningen gör både ledningen för ABB Sverige och SIF-ordföranden.

Thord Wedin tycker att det känns som om den tuffa perioden de tre senaste åren, med bland annat personalminskningar, är över.

- När orderingången ökar måste vi vara fler, annars hamnar vi i en arbetsmiljösituation som är outhärdlig, säger Thord Wedin till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista