ABB satsar på social policy

Satsning på anställdas hälsa, rimliga löner och arbete mot mobbning och bestraffning är några av punkterna i den sociala policy som ABB-koncernen har utvecklat.
Policyn är global och kommer därmed att gälla för alla ABB-bolag i världen. Detta gör att policyn är ganska allmänt hållen och många av de tretton punkter som finns med handlar om saker som redan är regelrade i svensk lagstiftning. Trots det tycker Stig Stolpe, orförande i verkstadsklubben på ABB i Västerås, att det är bra att företaget utvecklat policyn. Han tror att de punkter som handlar om hälsa och säkerhet kan blir viktiga för metalls medlemmar. Det enda han är besviken på är att facket kopplades in så sent som för några månader sedan. Han önskar att man från fackets sida hade fått vara med redan för ett år sedan då arbetet med policyn på börjades. Just nu pågår arbetet med att arbeta fram handligsplaner för hur policyn ska tillämpas i praktiken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".