IVH vill åka till oroligt Nordkorea

Det har hettat till ordentligt mellan Nord- och Sydkorea, efter att internationella undersökningar slagit fast att det var Nordkorea som sänkte ett sydkoreanskt örlogsfartyg där 46 sjömän omkom. Samtidigt har IVH Västerås handbollsdamer fått en inofficiell inbjudan från Nordkoreas ambassad.

Nordkoreas ledare Kim Jong Il manar landets militär att göra sig redo för strid och Sydkorea har återigen utnämnt Nordkorea till sin huvudfiende.

Samtidigt har IVH Västerås handbollsdamer alltså fått en inbjudan om att komma och spela handboll i Nordkoreas huvudstad Pjongjang.

Ramon Laurén, tränare för IVHs damer, säger att de har tackat ja:

– Vi har tackat ja så tillv ida att på den inofficiella inbjudan vi fått har vi sagt att vi är intresserade av att komma. Den här inbjudan kom innan det blev offenliggjort det här med örlogssänkningen.

Hur har ni funderat efter de senaste dagarnas händelser?

– Inte alls egentligen, utan vi går på UD:s rekommendationer. Hör vi ingenting annat därifrån så vill vi åka. Så har vi sagt inom gruppen, säger Ramon Laurén.

Finns det inte en risk för att ni utnyttjas, att Nordkorea vill visa upp ett samarbete med demokratiska Sverige?

– Nej jag tror inte det, utan snarare att man vill börja få ett utbyte med övriga länder och närma sig varandra på så sätt, säger Ramon Laurén.