Staten dålig arbetsgivare?

De statsanställda mår dåligt på sina arbetsplatser, visar en färsk undersökning som Statstjänstemannaförbundet låtit göra bland sina medlemmar. Situationen har till och med förvärrats sedan förra undersökningen 1999. Över hälften av de statsanställda upplever att arbetsbördan är alltför stor, och nästan lika många säger att man inte klarar av sina uppgifter inom ordinarie arbetstid.
Statstjänstemnanförbundet har gjort undersökningen bland sina 4.600 medlemmar, och två av tre tycker sig inte kunna klara av sitt arbete på ett tillfredställande sätt. Det är något som personalen på Arbetsförmedlingen i Västerås väl känner igen, säger arbetsförmedlare Monica Wallin. Redan för två år sedan krävde facket att ohälsotalet bland de statsanställda skulle halveras, men situationen har i själva verket blivit ännu värre. - Det är upprörande att staten sköter sitt arbetsgivaransvar så dåligt, säger Pia Rothe, ombud på Statsanställdas regionala enhet i Örebro, till P 4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista