Elva anhållna vid demonstration

Elva personer anhölls vid Svenskarnas Partis demonstration i centrala Västerås och över 50 personer omhändertogs. Det var mycket spänt under manifestationen, men polisen är nöjd med att det hela avlöpte relativt lugnt.

Svenskarnas parti hette tidigare Nationalsocialistisk Front och ville protestera mot det de kallar "mångkulturellt våld". Många poliser fanns på plats för att hindra att demonstrationen skulle urarta i våld.

- Vi lyckades mycket bra. Det vara bara två personer som skadades, och ingen allvarligt. Det säger polisens presstalesman Anders Hedström.

Demonstranterna hänvisades till slut till Melkertorget i centrala Västerås. Ett stort antal motdemonstranter slöt också upp och skanderade "inga nazister på våra gator". Svenskarnas Parti kontrade med "inga kommunister på våra gator".

Som en mur mellan de två grupperna höll poliserna post och hindrade de två grupperingarna från att drabba samman. Glasflaskor kastades från båda håll, men Svenskarnas Parti kunde hålla sina tal och fick manifestera under polisskydd.