Specialstyrka mot narkotikan i Fagersta

Brottsligheten i Fagersta ökade med nästan femtio procent förra månaden, och narkotikan flödar. Nu inrättar polisen en specialstyrka för att arbeta mot knarket.

Narkotikan flödar i den västmanländska delen av Bergslagen, och brottsligheten ökar. Därför har polisen nu inrättat en specialstyrka, som under två månader enbart ska arbeta mot knarket.

I Fagersta ökade brottsligheten med nästan 50 procent förra månaden - och enligt närpolischefen Staffan Dahlfjord har ökningen ett klart samband med all den narkotika som är i omlopp.

- Det är ju tragik när det ser ut så på brottsligheten. Stor tragik; både för oss poliser, allmänheten och missbrukarna själva, säger Dahlfjord.

Nu ska sex poliser avsättas för att på heltid bekämpa narkotikan under mars och april.

- Vi pratar om en gruppering på kanske 30-40 narkomaner som är i farozonen att hamna i polisens klor och råka ut för häktning, säger Staffan Dahlfjord till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".