Träningsbassängen på Norrbygården blir kvar tills vidare. Foto: Annika Nordin/SR Västmanland.
fagersta

Ny träningsbassäng om tre år

Det blir ingen ny träningsbassäng i Fagerstahallen för att ersätta den som i dag finns i Norrbygården vid Bergslagssjukhuset. En utredning som landstinget låtit göra visar att det inte finns några förutsättningar för en gemensam investering mellan kommunen och landstinget.

– Den här utredningen har visat i samverkan med Fagersta kommun och Fastighet och teknik att det inte går att bygga någon träningsbassäng vid Fagerstahallen. Den fyller alltså inte de funktioner som den är ämnad för och avstånd gentemot sjukhuset, säger landstingsrådet Barbro Norström från Sjukvårdspartiet.

Hon fortsätter:

– Den nye vårdgivaren Mitt Hjärta har också sagt att personal finns inte att så att säga för att bemanna bassängen där.

Frågan om en ny träningsbassäng vid Bergslagsssjukhuset har diskuterats tidigare men då har det inte funnits några pengar.

Den nuvarande bassängen i Norrbygården blir kvar tills vidare, men det behövs en lösning eftersom byggnaden där den ligger är ute till försäljning, säger Barbro Norström.

I landstingets generalplan ingår en ny bassäng i anslutning till Bergslagssjukhuset. Som det ser ut nu blir den verklighet om tre år.

– Generalplanen som nu är framflyttad till 2013 var det ju dags då för en nybyggnation. Jag vet ju att vårdgivaren Mitt Hjärta har planer på att kanske förlägga den i anslutning till rehabenheten, säger Barbro Norström.

Enligt den utredning som gjorts så vill vårdföretaget ha en ny bassäng, men de har inga resurser att stå för några kostnader. Är det landstinget som betalar notan för en nybyggnation?

– Ja det måste ju bli så då. Men vi får se över det här, helt klart, säger landstingsrådet Barbro Norström.

Annika Nordin
nyheterna.vstm@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".